Haber

Antalya’da kaybolan Merve Şevval Elmas’ın cesedi bulundu

4 Ocak’ta Antalya’da kaybolan Merve Şevval Elmas’ın cesedi 20 Ocak’ta Serik ilçesinde bulundu; DNA testiyle üniversite öğrencisi bir kıza ait olduğunun belirlenmesinin ardından cenaze, cenaze işlemleri için baba Osman Elmas’a teslim edildi. Fatih Camii’ndeki cenaze töreni öncesinde Abdülrahim Elmas amca, “Diğer cesetlerin mültecilere ait olduğunu söylediler. Hatta içlerinden biri çocuktu, üst üste 10 çorap giymişti. Cinayetten şüphelenmiyoruz ama kızımızın cesedini görmedik.” Psikolojik bir sorun olarak asosyallik.” Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Elmas’ın naaşı, defnedilmek üzere Kayabaşı Mezarlığı’na götürüldü.

Antalya’nın Serik ilçesinde 20 Ocak’ta kadın cesedi bulundu; Cesedin 4 Ocak’tan bu yana kayıp olan Merve Şevval Elmas’a ait olduğu DNA testiyle doğrulandı. Cenazeyi Merve Şevval Elmas’ın babası Osman Elmas teslim aldı. Hayatını kaybeden Elmas için Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze töreni öncesinde aileden Abdülrahim Elmas’ın cenazeye gelenleri Fatih Camii’nde karşıladığı görüldü. Öğle namazının ardından Merve Şevval Elmas’ın cenaze namazı kılındı; baba Osman Elmas’ın zar zor ayakta durduğu görüldü; Cenaze daha sonra defnedilmek üzere Kayabaşı Mezarlığı’na götürüldü.

“CENAZEMİZE BULMANIN BİR NİMET OLDUĞUNU ANLIYORUZ”

Abdülrahim Elmas Amca, “Cenazemizi bulmanın büyük bir nimet olduğunu anladık. Kızımız maalesef internete ve telefona kapıldı, özellikle pandemi döneminde asosyal bir insandı. Uygun bulamadık. kızımız için ergenlik dönemiydi, üniversitede açılır diye düşündük, sadece telefonu ve kendisi vardı, antisosyaldi ama kasıtlıydı.” “Hayvan severdi, insanlarla iyi anlaşırdı ama resmiydi” dedi.

“HASTA OLDUĞUNDA İKİ ÜÇ GÜN ODASINDAN ÇIKMAZ”

Cinayet ihtimaline odaklanmadıklarını belirten Abdülrahim Elmas, “10 gün önce hastalandı ve ağır bir grip enfeksiyonu geçirdi. Hastayken 2-3 gün odasından çıkmıyor. Babası sonradan iyileşti ama tabi ki vücudu kırık. Sınavlara da baskı yapıyor. Sınavlardan düşük not almayı kabul etmiyor. Kızdı, ortaokulun sonuna kadar hep birinciydi. . Ders çalışırken strese girdi ve çalışacak yer bulamadığını söyledi. Bulamamasının nedeni ise özel oda arzusu, yalnızlık ve sakinlikti. Annesi bunu iki üç gün önce sordu ve çalışacak yer bulup bulamayacağını sordu. “Evet yer altında, “Yaşamak çok zor Allah’ım, yaşamak ne kadar zor” dedi. Cinayetten kesinlikle şüphelenmiyoruz. Arkadaşları, öğretmenleri ve KYK yöneticileri çok ilgilendiler. Onlarla tanıştık, odasını gördük, arkadaşlarıyla tanıştık, hiçbirinden şüphemiz yok” dedi.

“CİNAYETTEN ŞÜPHELİYİZ”

Elmas Amca, “Diğer cesetlerin mültecilere ait olduğunu söylediler. Hatta biri çocuktu, üst üste 10 çorap giyiyordu. Cinayetten şüphelenmiyoruz ama kızımızın asosyalliğini psikolojik bir sorun olarak da görmedik. Lütfen yapın.” İnsanların günde 10 saat boyunca çocuklarını telefonda kaybetmelerine izin vermeyin. Sosyal medya hayatlarının mücevheri olmamalı.” Evet ama günde 10 saat değil. Kızımız biz farkında olmadan günde 10 saat 15 saat sosyal medyada gezindi, pandemi döneminde de iki üç yıl dışarı çıkacak yer olmadığı için asosyal oldu. İnsanlar çocuklarını sosyalleştirmeli. Mutlaka sosyal faaliyetlere, müziğe, fotoğrafçılığa, tasavvufa katılmaya teşvik etmelidirler. “Asosyal olmanın yeterli olmadığını gördük. Acı yaşadık, başkaları acı çekmesin” dedi.

“RABBİM BİZE BİR MEZAR VERDİ”

Baba Osman Elmas, “Çok şükür cenazemiz var, Allah bize bir mezar nasip etti, gidip dua edeceğiz. Aramalarımız istediğimiz sonucu vermese de çok şükür bulduk.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu